Antikviteter står i fokus

I Sverige är det många som är intresserade av antikviteter och det positiva är att i vårt land går det relativt lätt att finna oförstörda föremål, möbler och konst med antikvärde. Att intresset är stort kan man se både på auktioner och loppisar där antikhandlare samlas för att hitta prylar och möbler som både är praktiska och snygga till hemmet.

Sommaren är högsäsong för handeln av antika föremål och runt om i landet kan man besöka gårdsauktioner och olika loppisar. En eller flera listor med adresser till auktionskammare, planerade gårdsauktioner och loppmarknader kommer att publiceras så att du kan planera vilken del av Sverige du vill besöka i sommar. Ibland går det ju trend i vissa föremål och det är inte alltid man bryr sig om värdet utan man vill inreda i en viss stil. De som föll för shabby chic-stilen som var populär för några år sedan till exempel hittade enormt mycket på loppisar. Det kunde vara gamla lakan och spetsar, möbler som slitits vackert genom åren och olika prydnadsföremål.

Andra är mer intresserade av värdet på föremålen och det går att fynda på loppisar men då ska man ha lite kunskap för att kunna urskilja de föremålen från andra som har obetydligt värde. Här på sajten ska du få lite grundläggande kunskap för att ha ett hum om vad som kan ha ett värde och vad som antikhandlarna avfärdar som skrot.