Planera för sommarens trädgård

Våren breder ut sig i vårt avlånga land och längst i söder så har de så klart hunnit mycket längre än vad som sker längts upp i norr. Men oavsett var man befinner sig i landet så är det hög tid att planera för sommarens trädgård. Om man bor i Skåne så har säkert trädgårdsmöblerna kommit på plats och odlingen är i fullgång av påskliljor och annat.

I mellersta Sverige så kanske snön har försvunnit och man tar sina första trevande steg i sin trädgård som nyss blivit fri från snö. Kälen kan vara svår fortfarande och risken för minusgrader under nätterna är överhängande. Så än kanske odlingen får vänta. Längre upp i norr så kan det vara relativt mycket snö kvar så här i början på April. Det är bara att vänta in när våren kommer på allvar. Redan idag så kan man fantisera om hur man vill att sommarens trädgård ska se ut. Och då inte bara i odlingar med buskar och blommor.

Det kanske ska skapas något rum i trädgården där ni kan sitta och ta ert för- eller eftermiddagskaffe. Det kan vara relativt enkelt att rama in en del av trädgården. Köp hem dekorskärmar från företaget Fasaddekor som gör att ni på ett enkelt sätt kan skapa sköna rum i er trädgård. De ger också bra insynsskydd mot nyfikna grannar och ger även ett vindskydd om det blåser på lite för mycket men ni ändå vill sitta ute.