Inred ditt badrum i äldre stil

Det har länge varit populärt med supermoderna badrum – allt ska vara vitt, ljust och fräscht och de kromade detaljerna ska glänsa blankt. Det kan kännas väldigt fräscht med ett sådant badrum, men även ganska opersonligt. Istället för att haka på den trenden kan du göra ditt badrum helt unikt och personligt genom att inreda det i en äldre stil. Det går att hitta mycket retroprylar både på loppis och online.

Gammaldags på modet

Att använda sig av gammaldags detaljer kan bli jättefint och verkligen representera din stil. Du kan hitta massor av mönstrade kakel- och klinkersplattor och även om man förr kanske hade mönster på alla plattorna så är det en god idé att ha mönster på några få utvalda plattor istället. Då får du in en vacker färgklick i badrummet utan att resultatet blir överväldigande. Du kan också göra underverk med små detaljer.

Små detaljer

Något som är väldigt fint och trendigt är att inreda med äldre parfymflaskor. De är ofta utsnirklade och har färgat glas. Istället för att ha den gamla tråkiga pumptvålen kan du köpa en fast tvål, de finns i många olika varianter. Med ett sött litet tvålfat i äldre stil och en ljuvligt doftande fast tvål blir det en fröjd att tvätta händerna och det ger badrummet en riktigt personlig touch.