Vanliga inredningsmissar och hur du undviker dem

Inredning är inte alltid så enkelt. Om du inte gör det med lite eftertanke är det lätt hänt att du gör ett eller annat misstag. Här listar vi några av de vanligaste misstagen och hur du bäst undviker dem.

För få lampor

För en heltäckande belysning behöver ett rum ett antal olika ljuskällor. Har du ett rum med inte mycket mer än en taklampa har det nästan garanterat ganska undermålig belysning. Och medan lösningen kan vara så enkel som att bara köpa fler, bör du tänka på var de kan göra bäst effekt och se till att du skaffar flera olika sorter för att få en flexibel och multifunktionell ljusbild i rummet.

Fel storlek på möblerna

Stora möbler i ett litet rum eller små möbler i ett stort rum kan ofta ge ett mindre bra intryck. I det första fallet kan rummet kännas väldigt trångt och i det andra kommer nog rummet kännas lite för tomt. Var alltid noga med att kolla måtten på de möbler du skaffar och markera gärna ut hur mycket utrymme de faktiskt kommer att ta upp. Bara för en möbel får plats betyder inte att den är rätt för rummet.

Alltid inreda längst väggarna

Att ställa mer eller mindre alla möbler längst någon av rummets väggar är också ett vanligt misstag. I mindre rum kanske du inte har så många andra valmöjligheter. Men när det är möjligt bör du absolut försöka dra in möblerna något mot rummets mitt. Har du ett ganska stort rum att inreda finns det ingen ursäkt att inte testa detta. Du kommer nog bli överraskad över hur väl det kan fungera och skillnaden det kan göra för din inredning.