Streetwear är något för alla

Det går ungefär i cykler när det kommer till mode. Att 70 och 80-talets pastellfärger är tillbaka i mode nu nästan 50 år senare är inget konstigt. Samma sak gäller streetwear eller så kallat gatumode som kom på 80-talet.

Det var stort inom musikgenren hiphop under tidigt 2000-tal och har nu blivit det dominerande modet under 20-talet. För att hitta din stil inom gatumode kan du först och främst ta inspiration från andra du ser på gatan.

Framstående designers

Populära designers inom gatumode idag är Virgil Abloh, Rick Owens, Issey Miyake och Jerry Lorenzo. När du vill ha inspiration för att hitta din egen stil kan du antingen titta på kläder från någon av de formgivarna jag nämnt alternativt klicka här för att hitta mer inspiration. Ett annat vanligt sätt är att testa sig fram. Ett par svarta byxor för att vara på den säkra sidan tillsammans med något basplagg som en luvtröja.

Det är vanligt att bära en luvtröja eller en så kallad munktröja idag. Något som tidigare ansågs opassande förutom vid sportaktiviteter, kan idag bäras fritt i samhällsklimatet vi lever idag. Idag är klädstilen gatumode så pass utbredd och vanlig att i princip varenda modehus är inspirerat av stilen.