Utemöbler passande en balkong

Även om kylan fortfarande biter oss i kinderna, börjar vi känna att solens strålar värmer. Våren är i antågande, även om det dröjer ännu ett tag innan vintern släpper sitt grepp. Nu börjar vi längta efter att slå oss ner på balkongen och bara njuta.

Vårstäda

Börja med att röja undan vintern. Bara att få bort gamla löv och kvistar som blåst in, gör jättemycket. Skrubba rent både väggar och golv. Kanske behöver balkongräcket en omgång färg, eller varför inte ett nytt trallgolv.

Inreda smart

När balkongen är renstädad, är det dags att inreda den. Här kan du verkligen experimentera med både möbler och växter. Ofta är balkongytan relativt liten, så det gäller att vara smart i valet av möbler. Stora, vräkiga fåtöljer funkar inte på en liten yta, oavsett hur sköna de är.

Nätt och multifunktionellt

Välj nätta möbler eller varför inte multifunktionella möbler. Är din balkong väldigt liten, gäller det att utnyttja hela ytan. Ett hängande bord kan du till exempel lätt hänga över räcket. På så sätt frigör du golvyta. Med hjälp av hyllor, kan du låta växter breda ut sig över väggarna. Ta en titt här för inspiration och tips. Satsa också på en härlig matta och glöm inte belysningen för den rätta myskänslan.