Renovera hemma – så lyckas du

Intresset för att renovera hemma har sällan varit större än nu. Ibland kan det vara nödvändigt att anlita hantverkare för hela eller delar av en renovering. Men mycket kan du faktiskt göra själv, ofta mer än du tror. Och visst är det roligare att betrakta slutresultatet och veta att det är ditt eget verk. Ta hjälp av familj och vänner så kan renoveringen bli sommarens härligaste projekt.

Planering A och O

Grundläggande för en lyckad renovering är att planera innan du börjar. Vad är det som ska göras? Vad behöver du för att kunna utföra det? Hur många bör ni vara? Ett tips är att det ofta tar längre tid än beräknat. Det gäller även för erfarna hantverkare. Därför är det bra att begränsa renoveringens omfång, så att du hinner klart i tid utan att det blir stressigt.

Redskapen är dina bästa vänner

När du planerar kan du samtidigt skriva en lista på saker att införskaffa. Den kommer antagligen att inkludera material som trä, spik, skruvar och cement. Men även det ena eller andra redskapet som du inte har hemma. När det kommer till redskap lönar det sig att investera i kvalitet. Hos Industrigiganten.se finner du ett stort utbud av produkter som riktar sig både till proffs och privatpersoner.