Att tänka på när du anlitar hantverkare

Hantverkare kan många gånger vara det bästa valet när du ska renovera en eller annan del av dit hem. Det är speciellt fallet om du har väldigt högra krav på kvalitet och precision. Men det gäller också att du väljer hantverkare med omsorg och tänker till ordentligt innan du tar detta viktiga beslut.

Skaffa en kopia av Hantverkarguiden

Hantverkarguiden är en fantastisk liten bok som går igenom en mängd bra information om hantverkartjänster och vad man bör veta om saker som reklamation av dåligt utfört arbete och mycket annat viktigt. Ett initiativ från Konsumentverket ligger bakom boken och fokuserar därför på att ge konsumenten så mycket information som möjligt för att kunna välja rätt. Du kan till och med få den som en e-bok för en billig slant.

Jämför alltid offerter

Be inte bara om offerter från en firma när du är ute efter en bra hantverkare. Försök alltid att ta in ett antal olika offerter och jämför dem. Men var noga med att titta ordentligt på allt som ingår i priset och vad som eventuellt inte finns med. Om en hantverkare är mycket billigare än andra kan de mycket väl ha utelämnat någon utgift som du ändå förväntas stå för.

Se till att vara på samma våglängd

Att tydligt kommunicera med hantverkaren om vad det är du vill göra och vilket slutresultat du är ute efter är mycket viktigt. Om du finner det svårt att beskriva exakt vad du är ute efter kan du alltid försöka hitta referensbilder och visa dem. Att båda parter är på samma våglängd är otroligt viktigt för att undvika missförstånd och säkerställer mycket bättre ett slutresultat du kan vara nöjd med.