Återbruk vid renovering

Tyvärr är det allt för vanligt att vi bara kastar bort allt vi byter ut när vi renoverar. Många gånger kan det vara fullt dugliga saker vi gör oss av med som mycket väl kan användas igen för något nytt.

I den utsträckning det är möjligt är det väldigt miljösmart att titta på materialen som byts ut under en renovering och först och främst tänka på återbruk. Så länge materialet i sig fortfarande är brukbart är det egentligen slöseri att bara slänga bort det, även om man tar det till återvinningen.

Detta är speciellt fallet när man renoverar äldre byggnader då det finns många som är intresserad av att få tag på både det ena och det andra för sina egna projekt. Bara för att man inte kan tänka sig en användning av materialet själv betyder inte att det är obrukbart för alla.

När man renoverar är det också smart att tänka mer noga på de material man själv använder. Att hålla sig till hållbara material är något vi alla borde satsa mer på. Och om det också är möjligt att återbruka vid nästa renovering, även om det är en själv eller nästa ägare av huset, är det ju helt klart ytterligare en fördel.